Lite-On jest dobry jeżeli chcę łamać zabezpieczenia w grach, audio itp, z kolei LG jest sprzętem bardzo uniwersalnym, i podobno sprawuje się dobrze do prędkości powiedzmy 32x. Każdy odradzał mi nagrywanie na LG w prędkości większej niż 32x, podobno grozi to tym że 5 płyt na 10 nagranych będzie walniętych. Z kolei Lite-On podobno po mniej-więcej pół roku działania zaczyna chodzić jak traktor...
Jednak tak to bywa że co uniwerslane to nigdy nie będzie cudowne, a ponieważ nie stać mnie na Plextora, to chyba kupię sobie jednak LG, bo pomimo że niektóre jego osiągi pozostawiają wiele do życzenia, to cena 140 zł + 2 lata gwarancji przemawiają do mnie. A do tego ja i tak nie potrzebuję prędkości 52x, bo 90% płyt nagranych w tej prędkości nie mogłem odczytać u żadnego z moich kolegów (mówimy oczywiście o nośnikach typu Mediastore, Vakoss, Platinum itp.).
Dzięki za pomoc.
Jeszcze jedno pytanie - mam Windows XP Professional - jaki Nero będzie pod Win'a XP najlepszy, bo słyszałem że niektóre aplikacje mają problemy z nagrywarką pod XP.
|