Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.05.2004, 10:35   #36
dk75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.05.2003
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Peterpl
również posiadam 107D pionka i jest superrrrr wypala super dokładnie i wszystko , a przy okazji mam pytanko może nienatemat ,jaki polecacie program do kompresiji DVD9 do DVD5,bo robiłem kompresje już DVD Shrinkiem na ok.85% i jakość mnie niezadowala tak samo Nero Recorde też mnie niezadowala bo te programy rozmazują lekko obraz,korzystałem też z Instant Copy 8 ale ten program daje chyba najlepszą jakość z tych co wymieniłem ale też widać na zoomie znowu piksele, czy można jakoś skompresować bez utraty najmniejszej jakośći ?? Czy naprawde ten CCE daje taką idealną jakość czy też minimalną strate na zoomie widać ??
Wszystkie te programy do przerobu płytek DVD9 na DVD5 tak na prawdę nie robią rekompresji, tylko obcinają pasmo w streamie MPEG2 i dlatego przy większej "obcince" widać kwadraty i obraz jest nieostry.
CCE dekoduje każdą klatkę a potem ją od nowa koduje, dlatego kodowanie CCE zajmuje ok. 8-12godzin a te wszystkie recodeki potrzebują 20-30min na całą płytkę wraz z dodatkami.
Taka jest różnica.
Przy użyciu CCE możesz wrzucić na płytkę 3,5h filmu w jakości takiej jak 1,5h DivX na dwóch płytkach CD700.
Tyle że CCE służy tylko i wyłącznie do kompresji strumienia MPEG2 Video a do reszty musisz użyć dodatkowych, innych programów.
Do poczytania w innym wątku na forum.

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline