Witam !
Mam wypalarkę Liteon 851 i odtwarzacz DVD Panasonic RV32.
Używałem programów CloneDVD do zgrywania na dysk - następnie Nero Ultra 6.3 lub DVD Decrypter oraz Image Tool Burn i kompleksowo DVD Shrink.
Zużyte płyty to Esperanza DVD-R max 4x, Hawk max 4x; DVD+R z fabryki Tayo Yuden i DVD-R 4x liteon (Ritek) oraz EMTEC DVD-RW. Z tych płyt na moim bardzo przyzwoitym Panasonicu płynnie chodzi tylko Ritek... RW raczej wiadomo może nie bardzo ale chodzi tylko że się zacina jak i pozostałe płyty ewentualnie pojawiają się błędy na wyświetlaczu odtwarzacza np. F499 przy Hawk'u .. no i esperanza...no disc. Dostałem od kolegi nagranego na innym PCecie Datawrite'a DVD-R i hula... Na forum
www.divx.howto.pl gość miał problemy z płynnym odtwarzaniem płyt na Panasonicu (nagrywał na TDK -R i verbatim - R) - podobno serwis wymienił mu jakiś pasek napędu .. i teraz wsio burzy nawet +R i +RW

?
Mam jeszcze MMore jedną sztukę i nie wiem czy ją palić

- skutki poprzednich akcji .... a może coś z oprogramowaniem... dodaje, że na kompie wszycho hula..

??
A może dalszy ciąg poszukiwania odpowiedniego nośnika... i kasa... (liczę na Creation'y -- działający Ritek ma fioletowy spód)
Czekam na jakiś odzew