No juz mniej wiecej zrozumialem te roznice. W sumie to te serie 7xx i 8xx to po prostu nowsze modele. Dosc podobne i z tymi samymi funkcjami (no, prawie), ale troszke inaczej wygladajace. Wlasciwie miedzy soba nie roznia sie one kompletnie niczym - seria 8xx ma miec tylko bardziej powazny wyglad, natomiast od 3xx roznica sie czasem czuwania (co zauwazyles) - 40 godzin zamiast 24 i tym dodatkowym odtwarzaniem OGG (przydatne to?). Za to seria 3xx ma real time decoding mp3, co, jak wyczytalem, pozwala podlaczyc jakiekolwiek zrodlo dzwieku do playerka, a on sam, bez pomocy komptutera, przerobi to na mp3. W sumie brzmi niezle, ciekawe, jak sprawdza sie w praktyce.
Mysle, ze w takim razie wezme juz model z ten nowszej serii, konkretnie 7xx (8xx jest jakas taka za powazna, a poza tym nigdzie jej nie ma). Zastanawiam sie jeszcze tylko, czy 128MB czy 256MB. Oczywiscie, ze im wiecej, tym lepiej, ale mi w sumi tyle nie jest na razie potrzebne. A roznica w cenie, w najtanszym sklepie, jaki do tej pory znalazlem to: 108 dolarow do 149. Czyli jakies 150 zlotych wiecej za dodatkowe 128MB. Warto?
Jesli chodzi o czekanie na jakies nowe modele to nie przesadzajmy - kolorowe wyswietlacze, ani inne bajery nie sa mi potrzebne. Najbardziej zalezy mi na jakosci dzwieku, ale ta, jak rozumiem, jest juz teraz bardzo dobra. Ja zamierzam z tym biegac i cwiczyc, a nie gapic sie w wyswietlacz, wiec nie musi miec on 65k kolorow. Zreszta obecny niebieski tez mi sie podoba
A sprowadzanie ze Stanow? Jakis znajomy znajomego moje siostry pojutrze sie tam wybiera, a okolo 2 czerwca wraca. Nie sposob nie wykorzystac takiej okazji