Dyskusja: freedb w nero
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.03.2002, 02:00   #6
InfoNexus
Bywalec

Data rejestracji: 04.03.2002
InfoNexus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Pejton (10-03-2002 14:06):
moze wiecie gdzie wgrac do nero freedb (baze danych płyt audio-cd),bo sciagnelem z netu spakowany plik reedb.rar,rozpakowalem do nero i probowalem zaznaczyc w nero jako domyslna baze danych plyt,a on mowi ze tam nic nie ma ,a po rozpakowaniu zajmuje kolo 500mb wiec juz nie wiem o co chodzi
Utwórz gdzieś na dysku katalog, np: "FreeDB", a potem rozpakuj zawartość archiwum do tego katalogu. Następnie utwórz drugi katalog (na właściwą bazę danych), np: u mnie jest jako podkatalog " \Nero55\NeroDB". Teraz uruchom Nero i z menu "Extras" (Dodatki) wybierz opcję "Import internet CD database" (Importuj bazę CD z internetu)...
...następnie potwierdź ostrzeżenia, które się pojawią (2 x OK), a potem jako źródłowy wskaż uprzednio przygotowany katalog "FreeDB", a jako docelowy - drugi nowo utworzony katalog (np: NeroDB)... that's it!

...teraz pozostanie tylko uzbroić się w cierpliwość, ...dużo cierpliwości ...ponieważ proces przygotowania oraz indeksowania bazy zajmuje strasznie dużo czasu (u mnie trwało to ok. 40 min . - 1 godz.)
InfoNexus jest offline