Cytat:
|
Napisany przez dodo.
Mój plik samo Video ma teraz rozszeżenie m2v (do demultiplexingu użyłem TMPGEnc). Gdy miałem film avi to używałem do tworzenia skryptu avs programu Fitcd, ale on nie chce wczytać pliku z rozszeżeniem m2v (próbowałem zrobić to z avi a potem pozamieniać dane ale to nic nie daje, chyba że coś źle robię) - co mogę w takim wypadku zrobić?
|
można taki skrypt szybko wyprodukować ręcznie - mam chyba w domu jakiś z konwersji svcd->DVD i wieczorem mogę go wrzucić dla przykładu. tylko mi napisz czy twoje svcd jest w formacie PAL czy NTSC bo to ma znaczenie dla powiększenia rozdzielczości...
Cytat:
|
Napisany przez dodo.
I jeszcze jedno pytanko. Jezeli wszystko wyjdzie. Mój film svcd jest na 3 płytach i będę chciał to oczywiście zrzucić na 1 dvd, więc będę musiał je jakoś połączyć. Czy można do DVDMaestro powrzucać 3 części filmu osobno i tak samo dźwięku + napisy, a moze to za dużo bawienia i warto by było najpierw jakoś połączyć te części filmu i Audio i wtedy dopiero wrzucić do DVDMaestro?
|
do połączenia 3 części też użyj TMPGEnc (Merge & Cut), potem całość podziel na audio i video (DeMultiplex) i wtedy można zacząć obrabiać już wszystko pod kątem DVD...