bori uogólniłeś jeden model nagrywarki do wszystkich nagrywarek LG (sam temat na to wskazuje jaki napisałeś "nagrywarki lg

" ).
Co do samego wskaźnika MTBF to traktowałbym go z dystansem. Tym bardziej, że wynik 125 godz. jest na prawde śmieszny. Sama definicja MTBF każe traktować ten wskaźnik z dystansem. Uważam, że ten wynik jest na prawde dużym pechem. Testerzy mieli pecha?

Dla porównania model LG którego używam (GCE-8481B) jego MTBF wynosi 125000 godz. i przewyższa prawieże dwukrotnie modele LiteOn'a, które przeglądałem. Inna sprawa, że w niektórych modelach tego nie testowano.
Wytzrymałość nagrywarki zależy także od samego użytkowania (sposobu), MTBF traktowałbym jako coś wrodzaju wróżby ("na dwoje babka wróżyła

).
Co do samego modelu LG GCE-8525B, ktoremu przypisano tak pechowy wynik to z praktyki mogę powiedzieć, że od dwóch miesięcy w pracy mamy takie 3 napędy i działają bez zarzutu.
Więc jak mówiłem... fajna ciekawostka.
To tak w ramach obrony LG, może jak kolega inaczej smormuowałby temat nie interweniowałbym tak.
/dopisane
hehe, no prosze znalazłem przypadkiem jeszcze większego kwiatka, nagrywarka LiteOn'a 48X24X48
MTBF - 70 godz.! (
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=3129170520 ) :zeby:

, w porownaniu z modelem LG, który tu został opisany to jest dopiero LOL