Dyskusja: Skopane płyty?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.05.2004, 15:12   #5
Meflajte
Bywalec

Data rejestracji: 23.11.2003
Meflajte w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wyłączyłem BurnProof'a i rzeczywiście mogłem przeprowadzić symulację. Testowałem nagrywając z prędkością 32x, 52x i 24x i zawsze było ok. Jednak jak już to będzie prawdziwe nagrywanie wydaje mi się, że znowu może pojawić się ten problem. Jeśli mówisz, że może to dlatego, że nagrywarka nie może poradzić sobie z kalibracją lasera to może powinienem zaktualizować firmware? W każdym razie tutaj w bazie biosów na CDRinfo nie ma żadnego do mojej nagrywarki (8524B). Może na stronce LG będzie...
A to czy na innych płytach nagrywa ok to trudno mi powiedzieć bo mam ją od niedawna i nagrałem nią chyba 10 płyt różnych firm i z żadną nie było problemu, aż do dzisiaj. Jak juz napisałem w pierwszym poście jedna z tych MediaStore też się nagrała bez żadnych problemów a do tego nie ma nawet żadnych błędów C2 ani C1 co mnie bardzo ucieszyło bo moje poprzednia nagrywrka LG 8400B robiła baaardzo dużo błędów C2.
Te dwie płyty, które się skopały też nagrywałem w DAO z opcją Finalize CD jak zawsze zresztą, a pomimo tego do niczego się już nie nadają.