Cytat:
Napisany przez shuma02
ja sie z Toba Ziele lekko nie zgodze.
przewinalem sie juz przez pare cyfrowek, i moim zdaniem wszystko zalezy od zastosowania.
mozemy porownywac specyfikacje w niezkonczonosc, a wszystko po to by przy jakiejs imprezie pstryknac pare fotek ??
mam dwa modele pod tym twoim Nikon'ie. 2100 i 3200 czyli 2.2 i 3.1 mega pixele tego samego aparatu co twoj. trzymajac obok siebie dwa 4x6 wydruki tych samych zdjec JA nie moglem zauwazyc roznicy. 2200 kosztuje dzisiaj $149 dolarow czyli prawie dokladnie 600zl. wiec uwazam ze za 600zl mozna kupic dobry aparat.
przecietnej osobie niejest potrzebne nic wieciej. wiem ze wiekszosc zaraz uniesie sie honorem i powie z mysla o wielkiej karierze fotografa ze "nie jestem przecietna osoba"... blah blah blah
przed zakupem aparatu zastanowic sie trzeba do czego go kupujecie, i dla wiekszosci jest to do codziennego uzytku domowego. wiec nie ma co porownywac aparatow z funkjcami ktore nigdy nie zostana przez was uzyte, a porownywac powinno sie cos w zasiegu budzetu i przeznaczonego uzytku.
mam nadzieje ze moja opinia ma jakis sens...
|
hmm no to być moze. Dla osób niewymagających to wystarczy. Jeśli chodzi o mnie to fotek robie dużo. Już pare razy przepełnił mi się licznik zdjęć w aparacie. Już w sumnie nie wiem ile ich wszystkich mam. Jak robiłem archiwizacje fotek z zeszłego roku to wyszło około 20 płytek cd.
Twoje fotki wyszły nawet ładnie. Ale raczej z każdego aparatu jak się pomnijeszy 2-3x fotke to wygląda ładnie. Ciekaw jestem jak wyglądają w orginalnym formacie bez pomniejszania i obróbki. Na odbitki daje się raczej niepomniejszone zdjęcia.