Cytat:
|
Napisany przez nacuna
Co masz na mysli mowiac oficjalny do HP 1.08? I czemu fw do HP pasuje do nec 2500a?
Po tych screenach powiem ze ta przeroba 2500@2510 za pomoca fw beta5 jest lepsza niz 1.08
Poniewaz interesuje mnie JEDYNY fw, ktory da mi zmiane book type i bedzie wypalal mi plytki z jak najmniejsza iloscia bledow!
Wiec co mam wziac?
|
Hp wypusciło bios 1.27 do swojego napedu, jest to odpowiednik biosu 1.07 neca. Ten sam to jest tylko ze z bitsettingiem i dla HP. Herrie wziął go i dostosował w taki sposób zeby mozna było go wgrac do neca, pozatym nic nie zmieniał. Nazwał go poprostu 1.08. Nie powiem ci który lepszy 1.08 czy dl bo sam nie wiem. Jeden moze nagrac tą płytke dobrze inny tamtą. Herrie robiac dl wrzucił tam swoje stare doswiadczenia i innych forumowiczów z cdfreaks. Przez bardzo długi okres wszyscy tam testowali z jaka najlepsza predkoscia i jaka najlepsza strategia zapisu mozna zapisac dane plytki i dlatego kazdy bios herriego(oprócz 1.08 bo w nim nic nie zmieniał) bazuje na doswiadczeniach innych i teoretycznie powinien byc najlepszy, tyle ze jak sie okazuje np. AN31 w Polsce nie zawsze równy jest jakosciowo AN31 w niemczech i stad pochodza czasami problemy. I dlatego tak wazne jest miec naped liteona i zrobic testu na jednym i drugim biosie. Wywnioskowac który lepiej nagrywa płytki których TY używasz. Nie lubisz ryzyka wgraj 1.08 toz to prawie jak 1.06 tyle ze z bitsettingiem, chcesz troche sie pobawic i poeksperymenotweac wgraj dl. Jak widac po linku ktory podałem jest on niekoniecznie gorszy od 1.08 a nagrywa płytki z wiekszymi predkosciami.Wybór zawsze nalezy do ciebie.....