Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem nagrywarki DVD Lite-on 811S. Natychmiast po zainstalowaniu w kompie zrobiłem sobie (niestety, głupio!) upgrade flashu do HS0Q. Skończyło się to miganiem pomarańczowej diody...

Niestety nie zdążyłem zrobić backupu oryginalnego eepromu 811S. Po wielu trudach i próbach doprowadziłem do tego, że obecnie można czytać i nagrywać wszytkie nośniki, ale pozostały pewne problemy:
1. Nagrywarka pod programem CloneCD nie chce kasować nośników CDRW (chociaż po Nero kasuje normalnie), nie zapala się żadna dioda, i trzeba brutalnie po pewnym czasie zakończyć CloneCD;
2. Teraz mam zainstalowany bios HSOP nieoficjalny

i jakakolwiek próba ugrade'u do oryginalnego HSOP oficjalnym programem ze strony Liteon kończy się niepowodzeniem i komunikatem o błędzie;
3. Kiedy chcę zrobić upgrade przy pomocy HS0Q, rezultat jest znany: pomarańczowa migająca dioda, i trzeba zabawę powtarzać od początku.
W związku z tym mam dwie prośby: o przesłanie ewentualnie na priva
oryginalnego eepromu z 811S oraz o poradzenie, jak w tej sytuacji postąpić, aby doprowadzić urządzenie do stanu wyjściowego. Za sensowne rady wielkie dzięki.