Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.05.2004, 23:03   #553
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
Jak kupisz litka to daj nam znac.
Mam do ciebie prosbe. Zrob testy z twoim nec'iem najpierw z oryginalnym fw 1.06 pozniej z oryginalnym 1.07 i pozniej z 1.08 i na koncu z DL.
I powiedz nam ktory z tych fw jest najlepszy, tzn ktory z nich po wypalaniu plyty dvd da nam najmniej bledow PI i PO.
Dzieki z gory.
Zajrzyj do tematu Biosy do Nec 2500a- wrzuciłem troche screenów.
Cytat:
Napisany przez jaras65
Obawiam się, że z podłączeniem jest wszystko O.K. Zaraz po podłaczeniu NEC'a udało mi się wypalić w ramach testu kilka CD-R'ów. Niestety, żadnego DVD-R'a wtedy przy sobie nie miałem. Kiedy wgrałem filmware DL i zakupiłem krążki, szybko je podczas próby nagrywania straciłem, a były markowe (TDK). Śledząc powyższą dyskusję, poprosiłem Eśka aby podpowiedział mi jak zainstalować bios pod DOSa, ale się nie odzywa. Może Ty Alex69 opisałbyś mi jak krok po kroku przez to przebrnąć ? Boję się sam grzebać, aby czegoś więcej nie zepsuć.
Stwórz se jakas dyskietke startowa dzięki ktorej bedziesz mogl wejsc pod czystego dosa. Zalezy jaki masz sys w xp jest to chyba utwórz dysk startowy pod ms-dos w menu format dyskietki. zgraj sobie plik bin i flasher na dyskietke i uruchom kompa z dyskietki. Wpisz a:\Nec2x00a.exe uruchomi ci sie programik ktory wypisze mozliwe opcje, nie robilem tego nigdy pod dosem bo nie potrzebowałem wiec niech ktos to potwierdzi. piszesz: a:\Nec2x00a.exe -pri -mas flash file(zamiast file piszesz nazwe twojego pliku bin z biosem.
Polecenie podałem w przypadku gdy masz nec na kontrolerze podstawowym i nastawionym do master. Analogicznie postepujesz tyle ze dostosowujesz polecenia do twojego napedu. W tym programiku pod komendami masz nawet ładny przykładzik. Jakby ktos mógł niech mnie poprawi, bo neca nie flashowałem pod dosem.

Ostatnio zmieniany przez Esiek : 27.05.2004 o godz. 23:06
Esiek jest offline   Odpowiedz cytując ten post