Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.05.2004, 19:30   #5
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ja mam zewnętrzną obudowę na CD/hdd na USB. Dlatego usb, że praktycznie każdy komp to ma. Wygląda tak, jak ta. Ponad pół roku temu na giełdzie dałem lekko ponad 200PLN.
Jakość wykonania średnia - nie ma czego chwalić, ale czepiać się też nie można. Chadza w niej na wycieczki HDD a zazwyczaj siedzi nagrywarka - problemów żadnych nie stwierdziłem. To szybkość HDD jest barierą, a nie interface. Przy winxp nie trzeba żadnych driverów - podłączasz do kompa, włączasz i system wykrywa. Polecam takie rozwiązanie, jak ktoś przenosi dyski czy nagrywać na różnych (w miarę nowych, z usb 2.0) kompach. Chociaż zdażało mi się nagrywać na USB 1.1 - BP ratował sytuację, bo nawet nagrywanie x12 przerastało sprzęt. Dodatkowy FW IMO nie ma sensu, chyba, że masz np. znajomych kamerzystów którzy mają w kompie FW a nie mają USB 2.0, ale coraz ciężej o takie kompy, a nawet jak się trafi, to można się przemęczyć z USB 1.1

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 29.05.2004 o godz. 19:32
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post