Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.05.2004, 00:37   #31
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zaznaczyłem linux chociaz siedze na windzie. Na linuchu (debian) swego czasu zjadlem zeby probowajac odpalic serwer dhcp dalsza zabawa konczyla sie formatem i ponowna instalacja (ktorego dnia chyba nawet z 5 albo i 6 razy). Ale mimo wszystko staram sie powoli przesiasc na jakiegos linuxa. Jakos specjalnie nie gram a jak juz to w q3 albo mohaa a do pisania i siedzenia w necie nic lepszego za free nie dostane - i to jest najwiekszy plus linuxa - jego darmowosc - jego upowszechnienie bylo by tez zbawienne dla reszty bo moze wtedy pare firm (a zwlaszcza jedna) opamietaloby sie i ich systemy/programy beda dostepne po normalnych cenach
Druga sprawa ze tak na prawde kazdy system wymaga posiedzenia nad nim - linux wymaga tego od poczatku winda niestety nie. Mowie niestety bo czesto mam przypadki Majonez ratuj cos mi nie dziala - a wszystko przez to ze kliknac next kazdy potrafi - gorzej jak pozniej trzeba wejsc w opcje lub przeczytac helpa - to juz za duza filozofia.

A tak na marginesie mialem w2k3 triala i pewnie mialbym do tej pory ale jedna blaha rzecz spowodowala ze bez mrugniecia okiem zrobilem formata i wrocilem do xp - w 2k3 (bodajze trial to wersja enterprise) nie przewidzieli obslugi irdy - jest milion innych ******* egzotycznych sterownikow itd ale nie ma irdy - bo pewnie jest niebezpieczna dla systemu - tylko dlaczego w pozostalych dwoch wersjach jest (a przynajmniej wyczytalem ze jest) - na swoim xpeku mam taka sama stabilnosc jak w 2k3 (kwestia odpowiedniego dostrojenia systemu - zreszta nie wiem czy nie mniej z tym roboty niz z dodaniem "multimediow" do 2k3) fakt 2k3 jest szybszy itp ale ja jestem cierpliwy

a teraz spadywuje spac bo ledwo zyje po calym dniu robotania
dobrej nocy

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online