Dalszy ciąg testów:
Platinum 8x nagrany x8 z booktype(wreszcie mój asus moze pokazac pazurki

)
dla porównania nosnik podobnej jakosci (bo takiego samego nie znalazłem)nagrany x6 na 1.06:
Oba czytelne we wszystkim.
Vakoss 4x nagrany...x8

na dl naturalnie
Dla porównania ten z 1.08 x4 na prosbe usera naucna:
I x4 z biosu 1.06:
Wszystkie czytelne.
espernaza qe na dl nagrana x6:
Na 1.08 x4 na prosbe usera nacuna:
i 1.06 na x4:
Wszystkie czytelne
tu screen z biosu 1.08:
Teraz jeszcze raz porównanie intenso:
Dl x8
Bios 1.08 x4:
I 1.06 x4
Wszystkie czytelne.
I jeszcze jedna płytka, jedyne niepowodzenie na dl x8:
bulkpaq x4 nagrana x8
Niby wykres nienajgorszy ale ostatnie 10% nie do odczytania necu, naped litka ze względu na naturalnie lepsza korekcje poradził sobie bez wiekszych problemów takze płyta do uzycia, ale nie traktuje jej jako sukces gdyz moim celem jest aby odtwarzała się na KAZDYM napędzie..
Podsumowanie:
1.08 jest bardzo podobny do 1.06 i jest dla ludzi ktorzy chca oryginalnego 1.06 tyle ze z bitsettingiem (choć z tym na 1.08 nie wiem czemu maiłem troche kłopotów). Osobiscie wybieram dl z nastepujacych powodów:
1)najwazniejsze- jakosc i szybkosc nagranych espek qe , tych najwiecej uzywam i dlatego to jest dla mnie najwaznieszje
2)tylko dl bedzie dalej rozwijany przez Herriego
3) kupiłem nagrywarke x8 i z takim speed chce nagrywac, patrzac na oficjalne biosy to do takiego speedu dojada moze za rok... a tu juz wiekszosc nosnikow x4 mozna zapisywac x8. Owszem czasem zdarzy sie walek jak np bulkpaq ale po to wlasnie testuje ten bios zeby sobie wybrac odpowiednie nosniki do nagrywania. Vakoss i intenso x8 dzialaja badzo ładnie i je teraz tez bede kupował.
4)teoretycznie nagrywa dl

5)jakos takos przypadl mi do gustu
Jutro oddaje litka takze koniec testow z mojej strony.
Ewentualne komentarze i wybór biosu pozostawiam wam.