Dyskusja: Jaki zasilacz?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.05.2004, 00:13   #57
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez grappa01
Co tu dużo mówić sam niedawno miałem podobny problem i radziłbym Ci w miare szybko zmienić zasilacz, gdyż naprawde możesz żałować że coś stracisz. Dosłownie 3 tygodnie temu wymieniłem sprzet na płytę Asusa, dysk 120 i 40, geforce 4 Ti 128Mb, Athlon 2000+, do zasilacza uwagi nie przywiązywałem pozostał stary czyli 300Watt, niestety po 3 dniach pracy w ciagu godziny zaczęło smierdzieć z kompa po czym cały się wyłączył i tylko dym z tyłu wyszedł. Kupiłem zasilacz nowy (tamten też naprawiłem ale już go nie wkładam) na 400Watt; jak się okazało spaliła mi się razem z nim nowa grafika, no i finito ze sprzetu.
Jeśli chodzi o moja porade to naprawde z mojej praktyki radze Ci wymienic zasilacz na 400Watt (opcjonalnie), jesli chodzi o hałas to nie przywiązuj do tego uwagi zbyt dużej gdyż kupujesz Cooler do zasilacza za 30zł firmy Arctic Cooler (są bardzo cichutkie) wycinacz z tyłu tą blaszaną pokrywke i go wymieniasz. Efekt jest taki że zasilacz za niska cene chodzi DOSŁOWNIE tak jakbys go nie słyszał (układ identyczny jest z radiatorem i wiatrakiem na procesorze). Jedynie odgłas z dyskow i nagrywarki jest słyszalny jak chodzą. Pozdrawiam (może coś pomoże, lepiej się uczyć na czyiś błedach a nie swoich)

dobra dobra...
a jakiej firmy ten 400W?
widzisz, ja tez moglbym zmienic wentylki... ale jak zmienie to 36 miesiecy gwarancji nikt mi juz nie da.
piszesz zeby na glosnosc nie zwracac uwagi.
spox, jak chcesz pracowac w mlynie, nie ma problemu, ja lubie cisze, podejrzewam ze inni tez.
Ostatnio zmieniany przez Andrzej_Lepper : dzisiaj o godz. 11:55.

Ostatnio zmieniany przez Edwardo : 31.05.2004 o godz. 00:19
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post