Cytat:
|
Napisany przez andrzej701
piotrek123-właśnie problem polega na tym,że ja oblukałem testy w internecie i czytałem szereg opinii użytkowników, a jak zobaczyłem w KŚ miejsce jakie zajął LIte-On to byłem w szoku.TU wszyscy,albo inaczej zdecydowana większośc ma bardzo niepochlebne zdanie o Lite-Onacvh, a tu masz w KŚ 3 miejsce zajął.Sam pomyślałe,że chyba te testy i rankingi są wykupowane,tzn. miejsce w rankingu.
Najbardzie martwi mnie jednak to,że nadal mam mętlik w głowie jaką nagrywarę kupić za te 500zł jakie chcę przeznaczyć.Byłem przekonany,że te rankingi mi pomogą, a tu masz ....Lite-On 3 miejsce.I bądż tu człowieku mądry.
|
Mam LiteOna CDRW, mialem przez miesiac DVDRW i nie mialem ZADNYCH ale to ZADNYCH problemow z tymi nagrywarkami. Powiem nawet wiecej. Niektore kiepskie nosniki mozna bylo odczytac tylko w LiteOnie, ze wzgledu na bardzo dobra korekcje bledow.
Skad wiec "niepochlebne zdanie" na temat LiteOna? Kilka powodow:
- wiadomo, ze nagrywarki LiteOna sa najpopularniejsze, w zwiazku z czym posiada je sporo ludzi, a co za tym idzie, statystycznie stanowia oni znaczna czesc forum
- to ze cos nie dziala z nagrywarka, to wcale nie musi byc wina urzadzenia. Czesto winna jest konfiguracja komputera, system operacyjny, kiepskie nosniki czy tez niewiedza uzytkownika
- to ze o innych nagrywarkach sie nie pisze, nie znaczy, ze sie nie psuja (powody takie jak wyzej - mniejszy % je ma, wiec mniej o tym pojawia sie na forum)
Co do testow zarzut o SPRZEDAWANIU testow jest bardzo powaznym zarzutem i naprawde tylko w przypadku gdy ma sie niepodwazalne dowody, mozna je publicznie wyglaszac. Inaczej moze sie to kiepsko skonczyc (wliczajac w to sad i inne tego typu nieprzyjemnosci). Znam temat od tej drugiej strony i wiem, ze kazdemu zalezy, zeby testy byly rzetelne i od nikogo niezalezne. Wiec radze sie zastanowic przed napisaniem podobnych oskarzen.
Skonczylem