Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.12.2001, 05:36   #4
Schizoid P.
Bywalec

Data rejestracji: 23.05.2001
Schizoid P. zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Komputer <=LPT=> Komputer

Jak dobrze rozumiem na dwuch kompach stoi Win 9x - w takim wypadku masz dwie drogi (co najmniej

1. Doinstalowujesz 'Bezpośredie połączenie kablowe' - jest to wbudowany programik Microsoftu, konfigurujesz i sie cieszysz - ale nie za dlugo )) Nie wykorzystuje to non stop pełnych możliwości portu i kompa - u mnie wyciąga średnio 23 kB/s, ponadto po 1 min nieużywania zrywa połączenie (jeden z kompów ma Win 2k) i ogólnie to siano... Jak już cie zniechęciłem to przedstawiam Ci teraz alternatywne metody połączenia...
2. Instalujesz na obydwuch kompach Windows Commander, i tam w menu COMMANDS jest 'PORT conection to other PC'. Uruchamiasz to na obu (oczywiście na jednym jako serwer a na drugim jako gość) i to działa u mnie średnio wyciąga 62 kB/s
3. Siada Ci Winda a potrzebujesz połączenia Odpalasz na obydwoch kompach starego dobrego Norton Commandera i tam tez mozesz sie połączyć - czasami ta opcia jest b.przydatna. Ale uwaga: przypominam, że NC nie obsluguje dlugich nazw plikow - wiec to niejest rozwiazanie "na codzień"...