Cytat:
Napisany przez Koji
Witam
Mam zamiar kupic drugą naryware dvd.Wczesniej miałem Litka 811S który nie miał wiekszych problemów z wypalaniem filmów,muzyki i gier ale za kuja nie przegra sie nim gry na XBOXA.Po prostu system plików jest troche inny,zle nagrany chocby 1 plik = zwalona płyta.
Zreszta słyszałem ze Litki nie radza sobie z tym.
Zamierzam w tym tyg kupic inna nagryware.Zastanawiam sie nad:NEC 2500 i Pionkiem 107.
Słyszałem ze obie są bardzo dobre,cenowo nie ma az takiej róznicy wiec obie sa dla mnie dostepne.
Chciałem zapytac czy ktos ma jakies dłuzsze doswiadzenie w temacie nagrywania którąś z tych nagrywarek i moze mi jakąs polecic.
Chodzi mi o wytrzymałosc(czy padają szybko),jakosc nagrywania i odczytu.
Czytałem na CDFREAKS testy obu burnerów.
Wynika z tego ze Nec świetnie nagrywa ale ma gorszt odczyt DVD a Puionek stoi niezle w obu tematach.
Wybór padłby na Neca ale czy słaby odczyt pozwoli mi na robienie kopii 1:1??Wkoncu trzeba jakos to DVD zrzucic..
bede wdzieczny za porady
Dziekuje
|
No cóż, jesli mam byc szczery to nec za bardzo do odczytu sie nie nadaje, jesli nie masz jakiegos dvd-rom to mozesz miec problemy, sam mam ps2 i wiem jakie czasem porysowane gry trzeba przegrywac. Na szczescie mam dvd-rom i jakos sobie z tym radze. Jesli zas chodzi o nagrywanie to nec 2500 jest bezkonkurencyjny, nagrałem juz mase płytek i moja ps2 wszystkie łyka bez zastanowienia(czy tanie czy drogie). Mimo wszystko postawiłbym na nec.