Cytat:
Opcja Tweak Credits działa tylko przy CCE od 2.66. Przy 2.50 nie ma jej aktywnej. Kto działa na wyższych wersjach , może sobie ustawiać, czemu nie.
|
Fakt. JA akurat używam 2.67
Cytat:
Ustawienie MIN Bitrate = 500 polecał mi Cobra Verde. Tylko on może wyjasnić dlaczego to wystarczy.
|
I właśnie o to chodzi, że nie wystarczy. Bardzo dobrym przykładem jest sam początek filmu "Harry Potter i kamień filozoficzny". Spróbuj tam ustawić MIN na poziomie poniżej 1000 i obejrzyj efekt na telewizorze o przekątnej ekranu 29'' i więcej. Brrr..
Cytat:
MIN bitrate wyliczone przez program DVD2DVDR też wychodzi czasem poniżej 1000.
|
Prawdę mówiąc nie miałem jeszcze takiego przypadku.
Cytat:
Możesz powiedzieć, skąd wziąłeś swój przelicznik ? Jak na niego wpadłeś ? Czy przećwiczyłeś go już w jakiś filmach ? I skąd to "-1,8" ? Przy okazji - jak przeliczyłem sobie przy AVG=3000 to MAX wychodzi mi koło 5000. To nie lepiej wstawić 7500 jak radzi mrbass i fido ?
|
Przelicznik z jakiego korzystam wynika z efektów doświadczeń, jak już zresztą wcześniej wspomniałem, na różnych filmach. Z reguły ich czas trwania powyżej 130 min.-1,8 to oczywiście mój błąd miało być1,7 do 1,8. A dlaczego, ponieważ przy takim MIN bitrate jest na poziomie, który nadal pozostawia dobry efekt. I oczywiście lepiej wstawić MAX 7500 tylko wtedy MIN musi być odpowiednio pomniejszone i znów jesteśmy w punkcie wyjścia.