Cytat:
|
Napisany przez bartorz
bylo?
|
Było
Cytat:
|
Napisany przez bartorz
ja sie wlasnie przymierzam do zakupu tego modelu stad prosilbym o odpowiedz od praktykow - prawdali to? 
mnie dvdr potrzebne jest glownie do archiwizacji zdjec - zalezy mi wiec na tym aby zapisane pliki byly bezpieczne. czytam forum ale trudno znalezc jednoznaczne inforamcje w tej masie postow - bardzo bym prosil o jakies podsumowanie - co obecnie gwarantuje spokojny sen? dvd-r? dvd+r? verbatim? tdk? zapisywanie z 4x? czy 8x?
pozdrawiam
Bartosz Skowronek
|
Narazie nikt ci nie potwierdzi jednoznacznie czy to prawda czy nie bo za mało jest nosników dl na rynku i przez to za mało testerów. Bios dl na necu działa normalnie bez zarzutów, pali sl pieknie a jak bedzie z dl to nie wiem. Według pierwszych testów raczej jest dobrze i obawy NEC nie sprawdzaja sie. Owszem, niektóre egzemplarze moga nie współpracowac z dl poprawnie ale to wyjdzie w praniu narazie nie było takich przypadków wiec moze to tylko zwykly haczyk marketingowy zeby ludzie kupowali 2500 z nalepka 2510 od nec niz 2500 i sami se przerabiali. Nie wiem. Napewno w kwestii sl to spokojny sen gwarantuje i Verbatim i Tdk przy dowolnych predkosciach gdyz nagrywane verby x8 i x4 na kprobe u mnie nie miały zadnej roznicy. A czy + czy - to nie ma znaczenia.