Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.06.2004, 12:50   #4
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
troche pokleilem

1. ja jakos sie nie doczytalem nigdzie zeby brak kosci eeprom mial w jakims stopniu zgubny wplyw na dzialanie samej nagrywarki lub tez odejmowal cos z jej mozliwosci, problemy sa bardziej losowe niz mialy by byc jakas regula
nie wiem jaki jest sens sprawdzania czy to rev1 czy 2, bo i tak szanse sa bardzo marne, ze dostaniesz rev1
2. upgrade dziala na zasadzie uruchom i klikaj dalej
a nieoficjalny... nie wiem co tu wyjasniac, bios jest po prostu z niewiadomego zrodla
jesli sciagane ze strony litka, tzn. ze oficjalny/stabilny/teoretycznie lepszy, rozne sa opinie
w przypadku rev2 raczej nalezy pakowac ten qs58, ale przed tem zalecam zrobienie kopii oryginalnie wgranego
w przypadku rev1 chyba ten przedostatni cieszy sie najlepsza opinia, wlasciciele takiego modelu musza sie wypowiedziec
3. ostrzezen... brak, porady... jak juz napisalem, zrobic kopie obecnego biosa i przed flashowaniem wylaczyc dla napedow DMA/przelaczyc na tryb PIO
4. jesli box daje dluzsza gwarancje to bierz BOX, no i mysle ze dla samego oryginalnego oprogramowania mozna sie skusic na BOXa, ale jesli to pelny Nero a nie Express
5. daje rade
6. sam nie wykryje (chociaz to moglby byc dobry patent )
omijanie zabezpiecznien to wlasnie kombinowanie i nie zawsze przyjemna praca, szczegolnie gdy sie dopiero zaczyna, przy jednych jest mniej roboty, a w innych przypadkach mozna wylysiec ze zlosci

wyrok: brac

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline