Cytat:
gosciu (16-03-2002 19:53):
Lepiej nic nie mowic jak sie ich nie zna i nie uzywa. Sa dobre. Moze nie najlepsze ale dobre i tanie.
Kazdy kolor to inna predkosc dopuszczalna nagrywania.
Polecam wszystkie. Wypalilem kilkaset Esperanz i nie znalazlem takiej ktorej sie nie da wypalic.
Jasne ze jak sie ma gowniana nagrywarke to na niczym sie nie da wypalic.
|
Odpowiem tak...
Na zielonych nagrywam i jak nie ma na danej płytce widocznych wad produkcyjnych (zdażają się takie z pęcherzykami albo innym g..... ) to się nagra,
jednak jak kupuję je to na jakieś 100 szt. jest około 5 z widocznymi wadami.
Może to są jakieś podróby ale wątpię.
Granatowych kupiłem cały szpindel 100 szt. i fakt widocznych wad produkcyjnych nie miały, nagrały się wszystkie dobrze (u mnie chodzą na TEAC CD540E i TEAC W54E) ale u innych gości te płyty odczytywały się kilkakrotnie wolniej niż normalnie powinny (nawet na takich samych napędach) a o nagrywaniu muzyki nie będę mówił bo grały jak stare winylowe płyty. Oczywiście jak na sprzęcie grającym pisało CDR/RW playback to było to mniej uciążliwe ale nie wszyscy taki sprzęt mają i połowa płyt do mnie wróciła jako bubel.
Co do twojego ostatniego zdania:
Ja płyty o których była mowa w pytaniu znam ale ty na pewno nie wiedziałeś wtedy nic o mojej nagrywarce która jak napisałem wyżej płytki nagrała i odczytała.
A swoją drogą moją prywatną opinię o tych płytach potraktowałeś tak jakbyś sam je produkował...