Witam!
Cytat:
Przestań się śmiać i sprawdź dobrego firewalla - wywalisz ZA do kosza.
Też się uśmiałem - znasz pewnie jednego, jedynie słusznego firewalla i uważasz, że jest najlepszy "bo tak".
|
Testowalem u siebie zarowno Kerio, jak i Sygate, NPF, BlackICE i kilka innych, wiec nie opowiadaj mi tu glonych kawalkow...
Co rozumiesz przez "sprawdz dobrego firewalla"? bo ja juz sprawdzalem i najbardziej odpowiada mi ZAP
Posiadam ZoneAram Pro, a teraz to nawet ZoneAlarm Security Suite... i nie mysle nawet o ZoneAlarm Free, a Ty napisales "ZA to
generalnie kiszka" wiec nie moglem pozostac na ta bzdure obojetny.
A moje argumenty? Po co? ilosc zadowolonych uzytkownikow jest wystarczajacym argumentem, ponadto z mojej strony moge dodac (rowniez ze strony moich przyjaciol, ktorzy uzywaja ZAP), ze w ogole nie obciaza systemu, nie mialem z nim zadnych problemow - nigdy, a uzywam od wersji 3.4 czy 3.7 nie pamietam juz.
A co ja sie bede produkowal...
Osobiscie nie mowie, ze ten czy tamten jest najlepszy bo to jest bez sensu, ale nie generalizuje pewbych stwierdzen, bo to tez jest bez sensu i swiadczy o plytkim umysle.
A jesli u Ciebie cos nie chodzi dobrze, to nie mow, ze to jest zle bo moze ty Ty masz zle skonfigurowany system...
PS. a to porownianie to mozna sobie darowac bo:
a) jest na stronie Kerio i trudno, ze Kerio pokazywalo wady swojego produktu
b) przedstawia wersje darmowe (np wspomniany wyzej ZA, ktory w tej wersji nie jest dobrym produktem)
c) przedstawia tyklko wybrane funkcje, ktore akurat posiada Kerio