Dyskusja: Plus czy minus???
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2004, 18:49   #9
widmo82
Bywalec

Data rejestracji: 04.03.2002
widmo82 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wlasnie zamowilem u znajomego 812s i teraz wybieram na allegro jakies plytki do tego palnika. glowa mnie juz boli :/
zdecydowalem ze nie bede juz kupowal wynalazkow, wylacznie verbatim, tdk itp. nastepny problem wlasnie zaczyna sie czy + czy -
1]
czy to jest ogolnie znany problem iz stacjonarne czytniki w zestawach kina domowego czytaja przewaznie tylko -?
2]
co z trwaloscia/jakoscia zapisanych danych? z tego co sobie tak wnioskuje to nagrywanie z wiekszymi predkosciami przy -R dopiero sie rozkreca tak wiec moze to jeszcze nie te czasy na ten format?
3] czy dobre mam wrazenie iz wiekszosc osob chwali zapis +R ze wzgledu na szybszy czas dostepu do danych jak i szybszy czas zapisu.
4]
czy archiwizujac filmy zakupione w empiq, wspomniana forma zapisu dvd-rom na plytach +r jest bardziej zalecana od zapisu standardowego na -R (rozwazajac fakt iz nie wiem czy plytka w dalszym swoim zyciu bedzie odczytywana na starym/nowym sprzecie pod TV czy tez kompie.)

PS: nie rozwazam wyboru - czy + pod wzgledem cenowym, wylczanie interesuje mnie jakosc.