Cytat:
Napisany przez AleX69
LG GSA-4082 i GSA-4040B maja problem z ta plyta - Esperanza DVD-RW 2x ... zreszta moj nec tez nia gardzi
z 'plusem' nie powinienes miec problemow
|
Może nie tyle co mają problemy z tą płytką, co raczej winę ponosi firmware. Na 90% zmieniłeś oprogramowanie nagrywarki na wyższe niż fabryczne, czyli a203 lub a204. Ja mam to samo z płytką tdk dvd-rw x2. W sklepie jak kupowałem nagrałem na nagrywarce tę płytkę z filmami, zaniosłem do domu, ściągnąłem nowe oprogramowanie i tu niespodzianka ;-) nie nagrywa płyty, którą 15 minut wcześniej nagrał ;-))) Kwestię programu do nagrywania można i należy wykluczyć, bo nie tutaj tkwi problem. Widać w nowej wersji firmware usunęli możliwość nagrywania na -rw x2. Teraz i tak nagrywam wszystko na nośnikach x4 i plusach, bo z minusami, zwłaszcza z esperanzami za bardzo sobie nie radzi. Nagrać nagra, ale np. w dvddecrypter pokazuje kilka lub kilkanaście prób zapisu zanim zacznie nagrywać. W przypadku tego producenta płyt na + nie ma żadnego problemu. Generalnie bardziej pasuje mi + więc nie martwię się za bardzo ;-)