Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.06.2004, 20:35   #7
RS68
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.01.2004
RS68 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[
ja bym jednak sugerowal wyrzucic z avida video do avi (DV), i potem przekodowac procoderem. jakosc przeszla moje najsmielsze oczekiwania. procoder w wersji 1.5 lyka tez filmy w formacie mov, ale 1.1 chyba tez juz sobie z nimi radzil.[/QUOTE]

Dzięki za pomoc
Co do AVI to nie jest dobry pomysł w tym wypadku podwójne kodowanie z omf na Avi i z avi na MPEG-2. Nie zawsze korzystam z materiałów DV, często też z BETACAMA.
Eksport przez QTREF nie wymaga kodowania materiału to tylko taka wtyczka do widzenia plików omf jako mov np godzinny materiał QT REF ma objętość ok 400kB. a odtwarza go QT PLAYER z jakością wzorcową, gdyż pobiera pośrednio pliki medialne *,omf. z AVIDA
ProCoder kupuje QT Reference znam ten program, ale myślałem że CCE jest lepszy i szybszy, nie byłem pewny tylko tego CBR bo wydawało mi się że im wolniej (VBRx10) tym lepiej. Ale jeżeli CBR jest THE BEST to fajnie bo szybko i dobrze, to mi gra!
Czy po kodowaniu audio za pomocą beesweeta wynik jego pracy da się zaimportować do DVDWS2, i czy nie zgubimy synchronizacji z materiałem video??
Pozdr

PS
CCE może importować też pliki *.omf (w Add file type) ale tych z AVIDA mimo takiego samego rozszerzenia nie lubi,czy ktoś wie o jakie *.omf CCE chodzi i które do niego pasują.
RS68 jest offline