Cytat:
Napisany przez skolimus
witam wszystkich
mam zamiar kupic sobie jakas nagrywareczke dvd i jak zwykle sa pewne watpliwosci....i z tego moje pierwsze pytanie Czy ten liteonik 812s jest dobra nagrywareczka i bez zmian biosu bedzie wypalal tanie plytki DVD ??
bo po zmianie to widze ze pali duzo lepiej
Pozdrawiam
|
Mam teraz do testowania Liteona 812S i Neca 2500A - może niedługo zamieszcze jakieś testy.
Na pewno zależy to od poszczególnego egzemplarza - ale moje zdanie jest takie, jak na cdrfreaks - Nec jest królem nagrywania!

.
Ale nie ma róży bez ognia

- jeżeli chodzi o korekcję błędów, kopiowanie audio i innych zabezpieczeń, radzenie sobie z porysowanymi płytkami - to pozostaje daleko w tyle za Litkiem.
Tak więc powtórzę słowa, które powiedział chyba esiek: "Nec - nagrywa" - reszta to pojęcia względne. Nie znaczy to że Litek nie nagrywa - wprost przeciwnie - także robi to bardzo dobrze - i wbrew opiniom na tanich nośnikach również: Msonic, Blupop, Supratec, Mediastore - ale nieznacznie lub czasami znacznie gorzej niż Nec.
Reasumując - kup Neca i Liteona
Modować także nie musisz jak nie chcesz - US0N - to dobry bios i będzie ci służył bez przeróbek.