Dyskusja: Prawybory
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.06.2004, 20:36   #37
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK

Pozdrawiam i zapraszam do urn, nie bądźmy obojętni bo nie tylko poziomem naszej piłki nożnej możemy się wstydzić na arenie międzynarodowej, ale także frekwencją wyborczą i obojętnością.
Widzisz, zgadzam się z Tobą - bardzo wiele sytuacji udowania, że my jako Polacy potrafimy jedynie narzekać na to, co jest, a nigdy próbować zrobić cokolwiek, żeby to zmienić. Podobnie będzie z wyborami (bardziej do naszego parlamentu, ale tymi pewnie też) - mało osób pójdzie, ale wiele będzie potem narzekać...

Jest też jednak jeszcze jedna strona medalu - mój przykład. Przez ostatnie kilka tygodni miałem tak zajęty czas, że spałem dosłownie 2 - 3 godziny na dobę. Każda minuta nie mówiąc o godzinie, była dla mnie na wagę złota. I w tej sytuacji nawet nie myślałem o czymś takim, jak wybory, a tym samym nie mam zielonego pojęcia, kto w nich kandyduje i co sobą reprezentuje... I czy w takiej sytuacji powinienem pójść głosować? Na kogo, na jaką partię, jaką osobę? Na chybił trafił? Zgadzam się - trzeba brać odpowiedzialność za losy kraju, jeśli taką możliwość mamy, ale też pójśćie i zagłosowanie dla zasady, bo tak trzeba, nie ma dla mnie sensu...

Takie jest moje zdanie, z którym oczywiście, możecie się nie zgodzić (tylko spróbujcie ). A tymczasem zrelaksuję się trochę i przeniosę do innego, popularnego ostatnio wątku, o piłce nożnej Anglia - Francja zaczyna się na minutach

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post