Dyskusja: Prawybory
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.06.2004, 21:42   #40
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
jasne, że pójść
Pisał już o tym także epol - nie musisz oddać ważnego głosu, możesz zjeść nawet liste kandydatów, ale wtedy i tak jest to odnotowane, że głosowałeś. Chociażby dla frekwencji, która jest tragiczna.
Dalej - co z tego, że nie znasz kandydatów, ale masz rozeznanie partyjne (lewica/prawica/centrum). Głosowałbyś myśląc o partii, a nie o kandydacie. Ja sam nie wiele wiedziałem o mojej kanydatce, a i tak pierwszym czym się kierowałem to była partia.

Pisałem także żeby zagłosować chociażby dlatego aby nie dać szansy Samoobronie, która dumną reprezentacją przyznam nie jest.

Szanuje także Twoje zdanie , pozdrawiam
O nie, iść tylko dlatego, żeby podbić frekwencję, to nie dla mnie... zresztą ja nawet cieszę się z tego, że frekwencja jest niska... to jest wyraz, który może dać społeczeństwo, swoisty sprzeciw przeciwko temu, co się dzieje w kraju, przeciwko ludziom, którzy w nim rządzą, którzy odpowiadają za obecny stan rzeczy... Dlatego też chciałbym, aby frekwencja przy wyborach do polskiego parlamentu była niska... Może, chociaż wątpię, dałoby to trochę do myślenia niektórym osobom...

A jeśli chodzi o głosowanie na jakąś osobę w pewnym sensie "na czuja", to nie dla mnie. Ja muszę mieć dobre rozeznanie i być przekonany o tym, co robię. Pobieżna wiedza to dla mnie trochę za mało..

A jeśli chodzi o samoobronę to nie będę się wypowiadał. W sumie do samego Lepera nic nie mam, mówi czasami całkiem ciekawie (chociaż tylko mówi), a poza tym jakoś specjalnie nie rzuca mi się on w oczy. No ale fakt, jako reprezentanta narodu polskiego to bym go nie chciał... A to jest coraz bardziej prawdopodobne...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post