Dyskusja: Prawybory
Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.06.2004, 01:14   #47
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Wydaje ci sie ze Liceum Ogolnoksztalcace daje wystarczjaca wiedze do zajmowania sie WYJATKOWO SKOMPLIKOWANYM prawem unijnym. Ja jestem przekonany ze NIE. Od Eurodeputowanych bedzie sie wymagac duzo wiecej niz wymaga sie na studiach.
studia studiom nierowne. nie mam nic do rolnikow i oprowadzaczy wycieczek ale oni tez moga zrobic mgr z tychze wlasnie dziedzin, wiec dalej mowa o tym ze mgr to juz cos znaczy jest conajmniej totalnie sliska.

oczywiscie, wspaniale byloby, gdyby eurodeputowani byli ludzmi nauki, kompetentymi i merytorycznie oraz praktycznie przygotowanymi specjalistami w dziedzinie prawa, ekonomii ip. ale wtedy nalezaloby w ogole zmienic system wyborow / zrezygnowac z nich calkowicie

"Od Eurodeputowanych bedzie sie wymagac duzo wiecej niz wymaga sie na studiach"
sadze, ze Twoje studia, z ktorych chyba jestes dosyc dumny, nie naleza do najlatwiejszych, wiec nie rozumiem, dlaczego myslisz ze w tym parlamencie bedzie tak strasznie trudno. Przeciez taki eurodeputowany nie ma obowiazku niczego tworzyc, on ma tam tylko siedziec na dupie i pilnowac interesow swego panstwa, a nie tworzyc jakies super zawile paragrafy prawa, od tego jest wspaniale rozrosnieta biurokracja unijna.

magister niczego tu NIE zalatwia, nawet mgr ekonomii niekoniecznie gwarantuje kompetencje wyzsze od absolwenta lepszego LO ekonomicznego, a juz nie mowie o mgr lesnictwa, agroturystyki i innej masci zawodow. teraz magistra moze miec prawie kazdy, a niejeden duren ma i doktorat, co pisze z pelna swiadomoscia i przekonaniem.

A w ogole, to mam rozumiec, ze jednak nie sprostujesz swojej opinii, ze czlowiek po LO jest niedouczony?