Cytat:
Napisany przez meku
No Panowie - zrobiłem jak Bajbus mi wskazał - nagrywara wstała - ale dioda miga na pomaranczowo. Tak juz migała wczesniej - jak paczowalem "niedobrym" biosem Wiec co dalej robić?
podziekowania za pomoc - ale jeszcze troszke pomocy potrzebuję.
|
No wiec tak: przerabialem swoja 812S na 832S z biosami v01,v03 (oczywiscie uprzednio patchowalem biosy aby nie odbijal do eepromu) oraz biosy od 812S (przy kupnie mialem wersje US03) US0G,US0J,US0N na rozne sposoby, wyczermalem chyba wszystkie kombinacje co na ktory bios bylo wgrywane

. Dwa dni temu wgralem v04 (832S) do mojego 812S i dziwna sprawa, zaczela migac pomaranczowa dioda. Naped byl rozpoznawalny w systemie, (XP) ale nie reagowal na nic, nie odczytywal plyt itd. Uzywajac OmniPatcher'a (i zpachowanego uprzednio biosiku epromem patcherem) zpachtowalem ten sam biosik v04 z opcja (jednoznacznie sie kojarzaca przy problemie, ktory mnie spotkal) "Fix blinking orange light/Enable cross-flashing" i wgralem go na nowo przy uzyciu LtnFW.
Wszystko ruszylo bez problemu i dziala jak dzialalo
Takze taka konkluzja dla Ciebie meku, sproboj zrobic to co ja, mysle, ze nagrywarka wstanie (oczywiscie uzyj najlepiej biosu od 812S, skoro masz nagrywarke z 2003-12)