Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.06.2004, 21:10   #7
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Forest - jesli chodzi o mozliwosc forwardu twojej nazwy na jakas inna dowolna stronke (nawet darmowa)to nie zmieniasz jej w opcjach serwera DNS (przynajmniej we wszystkich panelach administracyjnych jakie widzialem).
z tego co wyczytalem na home.pl a na pewno na taniedomeny.info umozliwiaja oni cosik takiego - na taniedomeny.info jest nawet wyraznie napisane ze mozna zwykle przekierowanie zrobic nawet na darmowa strone np na onecie

Cytat:
Jesli masz zamiar rejestrowac domene (lub przedluzac waznosc) com, net lub org to w Polsce nie jest to z reguly oplacalne. Lepiej to zrobic za granica. U nas jak zauwazylem jest to kwota okolo 60 zł brutto lub wiecej, a w USA mozna to zrobic za 8-10 USD czyli niemal polowe taniej. I dostaje sie do tego spory pakiet dodatkowych uslug, ktorych tu raczej nie ma lub sa dodatkowo platne.
a czy mozesz mi cos polecic - probowalem szukac tego w stanach ale tego jest w cholere - idzie oczoplasu dostac od czytania tego wszystkiego

z drugiej strony zastanawiam sie jednak ostatnio nad wykupieniem polskiej domeny bo osoby prywatne moga za free ukryc swoje dane osobowe natomiast przy globalnych nie (za 49 zl/rok taniedomeny.info oferuje jakas usluga ukrywajaca dane wlasciciela)

na razie sie i tak wstrzymam z kupnem domeny dla siebie - musze to zrobic za to dla znajomego i to juz wkrotce tyle ze tam na pewno bedzie to domena .pl
praktycznie na 100% wykupie ja przez home.pl - chociazby ze wzgledu na ich support - mile mnie zaskoczyl

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post