Cytat:
Napisany przez Majonez
ciekawe oferty na stronach ktore podales warto zapamietac
ale mam jedno ale o ile w $ wychodzi taniej o tyle w euro roznica jest doslownie groszowa miedzy tym co oferuje home.pl lub taniedomeny.info - zerknij na ich oferte i powiedz co wiecej oferuje np godaddy.com (skoro tam masz)
|
Co do home.pl z tego co zauwazylem to jego oferta zarzadzania domena jest bardzo uboga.Wlasciwie ogranicza sie do utrzymania ip serwera i rekordow mx dla poczty. Czyli wykupujac tam domene nalezaloby sie liczyc z tym, ze aby korzystac z serwera przekierowan to trzeba wykupic dodatkowa usluge np w tanichdomenach za 36,60 (oczywiscie lepiej do home zadzwonic i sie dopytac). faktem jest, ze jak juz tak mialoby byc to zarejestrowalbym domene pl w home i utrzymywalbym ja na innym dnsie. (z maila na home jestem ogromnie zadowolony).
Jesli chodzi o domeny globalne to zarejestrowalbym je i tak za granica. W godaddy zakres uslug dodatkowych jest prawie identyczny jak w tanich domenach(td)- nie zdziwilbym sie jesli te domeny sa rzeczywiscie rejestrowane np przez godaddy

, ale cena w USA jest powalajaco nizsza.
Rejestracja okolo 31 zl (zamiast 67)
Ukrycie swoich danych 35 zl (zamiest 49)
Ja nawet wolalbym utrzymywac domene w dd24 bo cena wowczas jest identyczna jak u nas, a jakosc uslug pewnie o niebo lepsza.
Cytat:
Napisany przez Majonez
druga sprawa ze nie wiem jak jest z zaplata bo jezeli przelewem to niestety przelewy zagraniczne sa cholernie kosztowne i w tym momencie w ogole to mija sie z celem
|
Karta platnicza - i wszystko jasne. Tam wlasciwie tylko taka forma rozliczen sie liczy.
Cytat:
Napisany przez Majonez
oczywiscie to co bym chcial dla siebie juz jest zajete wiec albo bede musial wykupic imienazwisko.domena albo cos wymyslec na przyszlosc 
|
Na przyszlosc to nie wiem czy wiesz ale pod koniec roku bedzie dostepna w sprzedazy domena .eu Moze w cos takiego warto bedzie zainwestowac. Powodzenia na egzaminach!