Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.06.2004, 09:45   #14
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.06.2002
bartoldzik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Majonez
ciekawe oferty na stronach ktore podales warto zapamietac
ale mam jedno ale o ile w $ wychodzi taniej o tyle w euro roznica jest doslownie groszowa miedzy tym co oferuje home.pl lub taniedomeny.info - zerknij na ich oferte i powiedz co wiecej oferuje np godaddy.com (skoro tam masz)
Co do home.pl z tego co zauwazylem to jego oferta zarzadzania domena jest bardzo uboga.Wlasciwie ogranicza sie do utrzymania ip serwera i rekordow mx dla poczty. Czyli wykupujac tam domene nalezaloby sie liczyc z tym, ze aby korzystac z serwera przekierowan to trzeba wykupic dodatkowa usluge np w tanichdomenach za 36,60 (oczywiscie lepiej do home zadzwonic i sie dopytac). faktem jest, ze jak juz tak mialoby byc to zarejestrowalbym domene pl w home i utrzymywalbym ja na innym dnsie. (z maila na home jestem ogromnie zadowolony).
Jesli chodzi o domeny globalne to zarejestrowalbym je i tak za granica. W godaddy zakres uslug dodatkowych jest prawie identyczny jak w tanich domenach(td)- nie zdziwilbym sie jesli te domeny sa rzeczywiscie rejestrowane np przez godaddy , ale cena w USA jest powalajaco nizsza.
Rejestracja okolo 31 zl (zamiast 67)
Ukrycie swoich danych 35 zl (zamiest 49)
Ja nawet wolalbym utrzymywac domene w dd24 bo cena wowczas jest identyczna jak u nas, a jakosc uslug pewnie o niebo lepsza.

Cytat:
Napisany przez Majonez
druga sprawa ze nie wiem jak jest z zaplata bo jezeli przelewem to niestety przelewy zagraniczne sa cholernie kosztowne i w tym momencie w ogole to mija sie z celem
Karta platnicza - i wszystko jasne. Tam wlasciwie tylko taka forma rozliczen sie liczy.

Cytat:
Napisany przez Majonez
oczywiscie to co bym chcial dla siebie juz jest zajete wiec albo bede musial wykupic imienazwisko.domena albo cos wymyslec na przyszlosc
Na przyszlosc to nie wiem czy wiesz ale pod koniec roku bedzie dostepna w sprzedazy domena .eu Moze w cos takiego warto bedzie zainwestowac. Powodzenia na egzaminach!
bartoldzik jest offline   Odpowiedz cytując ten post