Cytat:
Napisany przez bartoldzik
Co do home.pl z tego co zauwazylem to jego oferta zarzadzania domena jest bardzo uboga.Wlasciwie ogranicza sie do utrzymania ip serwera i rekordow mx dla poczty.
|
Maja troche to poukrywane na stronach ale maja calkiem bogata oferte ktora wlasciwie wystarczy na pewno dla tej domeny pl ktora mam wykupic - bedzie tam jedna strona ewentualnie jedna subdomena (pewnie sklep.domena.pl zeby latwiej bylo https dac na virtual hoscie). Jedyne co mi brakuje to ze nie moge wykorzystac ich serwera pocztowego jako zapasowego. Nie jestem w tym jeszcze obeznany ale pasiloby mi ustawienie glownego serwera poczty u mnie a zapasowego np u nich niestety nie da rady - wyraznie napisali. Przydaloby sie tez kilka aliasow mailowych bo nie wiem czy jako webmastera nie podalbym swojego konta ale najwyzej jakos juz na tym swoim serwie zrobie forward na mojego maila lub po prostu zostawie tam i co jakis czas bede sprawdzal
Cytat:
z maila na home jestem ogromnie zadowolony
|
ja raz juz prawie kupilem to wieczyste ale niestety mialem niespodziewany wydatek i przepadlo - moze teraz sfinalizuje to bo oferta bardzo ciekawa i w zupelnosci wystarczajaca
Cytat:
Jesli chodzi o domeny globalne to zarejestrowalbym je i tak za granica. W godaddy zakres uslug dodatkowych jest prawie identyczny jak w tanich domenach(td)- nie zdziwilbym sie jesli te domeny sa rzeczywiscie rejestrowane np przez godaddy  , ale cena w USA jest powalajaco nizsza.
Rejestracja okolo 31 zl (zamiast 67)
Ukrycie swoich danych 35 zl (zamiest 49)
Ja nawet wolalbym utrzymywac domene w dd24 bo cena wowczas jest identyczna jak u nas, a jakosc uslug pewnie o niebo lepsza.
|
Jezeli faktycznie wyjdzie to az tyle taniej to tez wezme chyba te godaddy jest najlepsze z tych co podales
Cytat:
Karta platnicza - i wszystko jasne. Tam wlasciwie tylko taka forma rozliczen sie liczy.
|
tylko ze trzeba miec karte kredytowa
Cytat:
Na przyszlosc to nie wiem czy wiesz ale pod koniec roku bedzie dostepna w sprzedazy domena .eu Moze w cos takiego warto bedzie zainwestowac. Powodzenia na egzaminach!
|
jezeli mialbym swoja firme albo cos w tym stylu to na pewno zainteresuje sie a tym czasem w ciemno nie ma co brac - poza tym eu beda drozsze z tego co kojarze
dzieki za "powodzenia" - za niecale dwie godziny ide sie zblaznic bo nic nie umiem
p.s. cos jeszcze wczoraj znalazlem na tym joker.com co mi sie nie spodobalo i chyba je przekreslilem ale teraz juz nie pamietam co