Cytat:
|
Napisany przez mallow
No dobra, mam SpamPal, Wlaczylem wtyczki, sciagnelem ta Bayessian, i dalej dostaje spam  co ja mam zrobic zeby mi to dobrze dzialalo  Oto moja blacklista z 3 dni:
|
Wlacz Bayasian Filter i zacznij go uczyc. Poza tym wlacz RBL'e w zakladce Blacklist/Publick Blacklisty. Na stronie
http://nospam-pl.net masz opis poszczegolnych RBL'i i musisz dobrac odpowiednie dla swoich potrzeb.
SpamPal domyslnie do kazdego maila dodaje [SPAM] na poczatku ustaw w kliencie poczty aby wiadomosci z [SPAM] w temacie odkaldal do jednego foldera i ucz Bayesiana. Jak juz bedzie skuteczny to dopiero wtedy ustaw kasowanie poczty. Dzieki temu nie bedziesz ogladal spamu (chyba, ze wejdziesz do oddzielnego folderu w kliencie pocztowym) bedziesz mial rowniez kontrole nad tym co robi program i nie stracisz waznej poczty.
Czarna lista jaka podales mija sie z celem bo spamerzy zmieniaja adresy i tak nie powalczysz. Oczywiscie ma ona sens jako uzupelnienie ale nie moze byc jedyna metoda walki se spamem.
Polecam przeczytanie (dokladne) opisu SpamPal na stronie nospam i zastosowanie sie do rad bo chlopcy dobrze pisza.
PS
zakladam, ze zmieniles ustawienia klienta pocztowego aby uzywal SpamPal?