Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.06.2004, 17:05   #1
pencaczek
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.02.2004
pencaczek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
411 i już nie mam sił ................

Witam mam 3 model nagrywarki LiteOn 411S . Każda z nich psuła mi płyty. Miałem dwa razy nagrywarkę w serwisie , nie wiem czy wymienili na nową czy tylko przelepili numery seryjne ale mam już trzeci model nagrywarki 411 S LIteOna i dalej psuje mi płyty.

Poradzcie co mogę źle robić:

- sprawa komputera odpada ponieważ nagrywarki testowałem na trzech niezależnych koputerach.
- zawsze był wgrany najnowszy bios.
- system to XP Athlon 2,0 256 ram, płyta K7S5A , service pack 1.
to komputer który mam na codzień...ale na wszyskich innych jest tak samo...
- próbowałem na Sonicu oryginalnie z Liteonem , na nero 5 na nero 6 obecnie mam nero 6.3.0.2 polską wersję
NIszczy płyty mimo że zapis został ukończony z powodzeniem .
Na DVDspeed jest wykres bardzo poszarpany. Płyty pokazują bład CRS
nie wiem o co chodzi.
W sklepie jak bym chciał lepszą nagrywarkę chcą abym im dopłacił, ,a ja się pytam ile razy tak jeszcze będzie się ta psuła, (odpowiedz: teoretcznie w nieskończoność)
nie wiem czy 411 jesst tak do bani , czy to ja mam pecha, czy może coś źle robię.

jestem użytkownikiem kompa od 6 lat dwa złożyłęm sam od podstaw, wszystkie bardzo dobrze chodzą, nie ma z nimi problemu najmnijesszego , nie wiem dlaczego mam taki problem z nagrywarką

Nie nagrywam na szajsie...
Płyty które nagrywarka robią to Verbatimki ,TDK , Esperazny wogóle nie widzi, X- disc tak samo.

O co to może chodzić ,
jeden gość radził mi wgrać oprogramowanie z 811 ale nie wiem czy tak można , i nei wiem czy to coś da, nie chce czegoś popsuć , Wydawało mi się że jak wgram najnowszy bios to wszystko ma chodzić a to już 3 model niestety nie działa

CO ROBIĆ? dzięki za wszystkie porady ....

Łukasz
pencaczek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online