Cytat:
Napisany przez BD
Wiesz to zalezy od sprzedawcy. Jak ja sie przesiadlem z Plusa na Era to pan mi wyszukal numerek wg klucza:
PLUS 609 xxx xxx
Era 602 xxx xxx
Rozni sie tylko 1 cyfra 
|
No to super
Cytat:
Obawiam sie za to inne rzeczy. Mysle ze wszyscy operatorzy dodaja zmiany do cyrografow ograniczajace przejscia z numerem albo pojawia sie nowe formy cyrografow.
|
Nie no, jak już wprowadzają nową ustawę, to powinni tam też przed czymś takim się zabezpieczyć... Bo jeśli tego nie zrobią, to w praktyce jak zawsze nic się nie zmieni...
I jeszcze jedno - jak miałoby wyglądać to przeniesienie numeru? Tak, jak Ty zrobiłeś (w sensie, że zmienił się powiedzmy "prefiks" a reszta została bez zmian), czy w ogóle zostaje cały numer?
Cytat:
Ja dodatkowo czekam az wreszcie abonamentowca przestana wciskac dotowane telefony za 1 zl i kaza normalnie placic za aparat ale w zamian znacznie obniza koszty polaczen.
|
No, tego typu promocje to już są (chociaż w porównaniu do kart, średnio atrakcyjne) - np. opłata dzienna w Idei, czy ich Mega taryfy, oraz 80 lub 160 minut w Erze... No ale przyznać trzeba, że tak, jak jeszcze na początku tego roku takie oferty były dość atrakcyjne tak teraz, przy tych zmianach w kartach, stają się raczej drugorzędne..