Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
smieszna rzecz - od kiedy IE zablokowalem na firewalu, uzywam the bata nie jest mi potrzebny nawet antywirus - a skan mksem czy panda zawsze pokazuje ze jest czysto - moze jest tu jakas zaleznosc?
ps2. wszystkie osoby ktore podaly swoj adres email na tym [i nie tylko] forum w podpisie [tak jak cana i mqy nademna] moga sie liczyc ze spamem i moga winic za to tylko siebie - z tego co pamietam, ziele tez taka rzecz miales w podpisie [choc pewnosci brak, wiesz, stary juz jestem]
wiec albo zachowujemy higiene i dbamy o unikniecie sytuacji, albo, tak jak cana, uczymy sie z ta plaga walczyc - oba rozwiazania najelpiej polaczyc - bedzie spokoj
|
A odpisze Ci jeszcze raz

bo zaciekawiles mnie ta smieszna rzecza. Od bardzo dawna uzywam OE i smieszna rzecz - NIGDY nie mialem wirusa na swoim komputerze.
Co do e-pluskiew w mailach to fakt - jest cos takiego i faktycznie jak obrazek zostanie zaladowany to weyfikuje spamerowi dany adres w bazie ale wylaczenie HTML w OE zalatwia sprawe.
Co do generowanych losowo maili to dziala to tak, ze koles obiera dana domene i leci z tym koksem np wg slownika. W zwiazku z tym maile zaczynajace sie np od imienia sa bardziej podatne na spam niz takie ktore maja imie i nazwisko albo luzny ciag znakow.
Fak, ze mail podany na stronie WWW (obojetne jakiej) jest narazony na kontakt ze zniwiarka ale mozna to rozwiazac w prosty sposob (rowniez na tym forum). Wystarczy wpisac maila do malego gifa i wstawic jako obrazek do podpisu - oczywiscie bez hiperlacza.