Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.06.2004, 10:36   #12
Sliwa95
Typical Lame Burner

Data rejestracji: 19.08.2003
Sliwa95 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cóż - obecnie jeżdżę na MSI KT4AV i jestem co najmniej zadowolony. Wyposażyłem też kumpla w taką płytkę i z żadną nie ma problemów innych, niż wywołane na chama przez samego siebie .
Przedtem miałem Abita BH6 - sam miód, a w drugim kompie chodzi ECS K7VZA. Też nie ma powodów do narzekania, choć tamten komp służy lamkom i nie pracuje w stresie innym niż bycie włączonym i stabilnym 24h/dobę.

Ogólnie zauważyłem, że większość producentów tworzy niezgorsze płyty, sęk w tym, żeby nie brać nowości, tylko poczekać na jak najnowsze rev. danego modelu, w którym poprawione są choroby wieku dziecięcego. Wtedy nawet ECS potrafi rządzić.

A różnice produkcyjne to tak jak wcześniej mówiono: materiały i technologie gorszej jakości, a także ważna optymalizacja rozmieszczenia elementów na płycie. Na przykład w Abicie miałem genialny dostęp do zworki CCMOS, jeden ruch ręką na ślepo i po sprawie. Natomiast ten model MSI ma jedną zasadniczą wadę - właśnie umiejscowienie tej zworki w samym tyle płyty, tuż za slotami PCI, przez co musiałem inaczej rozplanować umiejscowienie bebechów. z tym że w MSI ta zworka jest bardzo rzadko wykorzystywanym elementem.

Ostatnio zmieniany przez Sliwa95 : 23.06.2004 o godz. 20:19
Sliwa95 jest offline   Odpowiedz cytując ten post