Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.06.2004, 13:20   #88
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie ma sprawy, niekiedy człowiek coś chlapnie... a może ja jestem wyczulony. Każdemu się zdarza
Co do pamiątek, to na pewno nie są to beznadziejne kostki. W końcu Elixir, to budżetowa wersja Nanya... ale zgadza się, że do Hynixa im daleko.
Jak kupowałem te Elixir'y, to na rynku właściwie były tylko DDRAM'y 266MHz. Pamięci 333MHz praktycznie nieosiąglane były, a jeśli już, to strasznie drogie. I wtedy to były jedyne "markowe" pamięci... o innych można było zapomnieć. Jakieś same noName'y panowały na rynku. Ile ja sie nachodziłem po sklepach, żeby dostać jakieś w miarę markowe kości
Jak chodzi o moje nowe mobo, to cieszę się, że udało mi się system na 333MHz puścić. Jak się nie cieszyć, skoro na poprzednim Solteku (KT333) nie było o tym mowy... a niby też oferował spore możliwości o/c. Na pewno płyta odgrywa rolę przy o/c. To nie ulega wątpliwości i być może na jakiejś innej mobo faktycznie nawet te moje Elixir'y poszłyby na CL2 i pozostałych parametrach też "wyżyłowanych". No ale niestety, na moim Epox'ie nie da rady i trzeba sie cieszyć że w ogóle poszły na 333MHz.

Pozdrawiam
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post