Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.06.2004, 22:52   #4
seksoteka
Bywalec

Data rejestracji: 21.02.2003
seksoteka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez skorpion2k2
jareach - mam taką samą nagrywarkę i jestem z niej bardzo zadowolony- pracuje znakomicie (na starym biosie).
Jeśli jednak masz trochę doświadczenia w nagrywaniu i nie popełniasz żadnego banalnego błędu to zostaje Ci tylko serwis. Myślę, że to jest ewidentne uszkodzenie sprzętu. Istnieje problem, poniważ zmieniłeś bios.
Być może nie potraktują tego jako podstawę zerwania gwarancji.

co do biosu to można zawsze wgrać 201 i po sprawie ;-) tutaj sprawdziłbym aspi, potem program do nagrywania, a na końcu ewentualnie zrobił reinstalkę systemu, ale to już naprawdę ostateczność. Jeśli używasz nero, to zainstaluj jakąś starszą wersję, a softu dołączonego do nagrywarki NIE RUSZAJ, bo to badziewie jest. mam tę samą nagrywarkę i nie ma żadnych problemów. Możliwe, że rzeczywiście napęd jest walnięty i wymaga serwisu - cóż, zdarza się czasami. Natomiast w przypadku zmiany biosu, to tutaj kłóciłbym się, ponieważ: nowy bios producent wydaje nie po to, aby sobie leżał na serwerze, tylko po to, aby użytkownik go wgrał i to nie może być podstawą nie uznania gwarancji. Skoro bios wszedł, napęd jest widziany, to jest wgrany prawidłowo.
seksoteka jest offline