Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Fetysz wręcz
A ja osobiście wolę srebrne aparaty. Jakoś wizualnie dużo bardziej mi się podobają, a tłumaczenie, że czarne mają lepszą optykę (tłumienie dodatkowego światła) jakoś mnie nie przekonuje. Mój MZ-6 jest srebrny i dobrze mi z tym
No ja właśnie na dniach zamierzam tam wrócić i poumieszczać trochę zdjęć. Ale też jak zawsze w przymrużeniem oka, bo wiem, jak tam bywa z komentarzami od "speców" i "znawców"
A ostatnio dobitnie to sobie przypomniałem, kiedy było chyba ze 100 komentarzy i ocen jednego zdjęcia i wszystkie dobijały do oceny: wybitne. Niby nic dziwnego, czasami zdarzają się naprawdę dobre zdjęcia, ale to było tak beznadziejne, że ja bym go nawet rodzinie nie pokazał, tylko po wywołaniu od razu wyrzucił ( i nie było to tylko moja opinia). To przypomniało mi, że na PlFoto więcej znaczy Twój nick niż rzeczywista wartość zdjęcia..
|
Ja mam akurat czarna minolte
zaczyna mnie to denerwowac, chce sobie jakis nowy obiektyw sprawic, wiekszosc, ktora mi sie podoba jest srebrna

Co do tego swiatla... to tez jakos mnie ten argument nie przekonujea.
Za to po jakims czasie uzytkowania, zwlaszcza na brzegach zacznie sie zcierac to "sreberko" i wyjdzie piekny bialo-szary plastik

Co do galeri, to wszystkie trzeba traktowac jako zabawe. Na jednej zdjecie ma super oceny i full komentarzy, na innej przemyka bez zainteresowania. A oceny tez nie sa adykwatne. Zaowazylem, ze na Plfoto bardzo naduzywa sie wszystkich z przedzialu "wybitne".