Witam, czytam te wszystkie wpisy i widzę, że sporo trudności sprawia wgranie nowego biosu do Liteona 812s po jego zapaści. Otóż miałem ten sam problem, po flashowaniu z Windy mój litek padł i ani myślał sie podnieść, mało tego nie mogłem go powtórnie sflashować z pod dosa ponieważ Litek był nie widoczny w biosie i blokował mi kompa przy starcie. Ale do rzeczy, ktoś już wspomniał, że trzeba odpalić kompa z dyskietki z odłączoną taśmą z DVD a po wgraniu dosa podłączyć taśmę , następnie przy pomocy programu mtkflash ver. 1.81 wydać odp. komendę do flashowania i tu UWAGA po standartowym poleceniu "mtkflash 3 w xxx.bin" otrzymałem komunikat o błędzie i tak po kilku próbach Litek pozostawał martwy. Dopiero uwagę moją zwrócił rodzaj flashromu w DVD otóż flash ten zaczynał się od "SST" nstp. wydałem polecenie "mtkflash ?" po którym mogłem się zapoznać z wszystkimi komendami tego programu i na koniec poleceni przy pomocy którego przywróciłem mojego Litka do życia "mtkflash 3 w /sst xxx.bin" Mam nadzieję, że niejednemu może pomóc to co napisałem aby postawić na nogi swojego Liteona.
|