Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.06.2004, 15:32   #402
PaWCi0
Bywalec

Data rejestracji: 27.06.2004
PaWCi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No nie odrazu wyrocznia, ale kiedys sledzilem ten wątek i natknąłem sie na jakis post, który traktował o normach EEC, czy jakos tak. O ile dobrze sobie przypominam, to PI chyba nie powinno przekraczac 50, a PO (w nowym kprobe PIF to chyba PO??) moze byc góra 1, czasami 2. Tymczasem mój wykresik zupełnie odbiega od tych norm

Narazie spośród 3 (roznych) testowanych przeze mnie plyt jedna sie ladnie nagrywa - PLATINUM +RW 4x (tą nagrywałem full speed x4). I zastanawiam sie, czy przypadkiem szybciej nagrana plyta moze miec lepszą strukture?
Zerknijcie na stronke:
http://www.liteon.neostrada.pl/kprobe.html
Przykladowy TDK -R 1-4x wypalony z predkoscia 4x ma znacznie lepszą charakterystyke od tego samego nośnika (nawet ten sam producent), ale wypalonego z prędkością 2x
Myśle sobie - gostek pewnie pomylił obrazki i wkleił odwrotnie. Ale patrze dalej i taka sama sytuacja dla plytki platinum . Bylem pewien, ze szybsza prędkość = gorsza płytka, a tu...

O co chodzi

EDIT:
Wlasnie wypalilem drugiego platinum (z tego samego kija), ale tym razem predkoscia 6x. Efektu mozna bylo sie spodziewac (patrz zalacznik). Wynik wielokrotnie lepszy od poprzedniego (palonego 4x)- gdyby nie ten początek...
Teraz bede chyba probowal smażyć platinka x8
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nowy bios 812S@832S ... jednak :)-platiniumr-8x-palony-x6-.jpg  

Ostatnio zmieniany przez PaWCi0 : 28.06.2004 o godz. 16:28
PaWCi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post