Cóź mogę powiedzieć. CD-ROM to Plextor lub ASUS, ale z większym przekonianiem do ASUS'a. Jeśli chodzi o nagrywarke to Lite-ON ale nie LTR-52327S tylko SOHR-5238S

. Jeśli posiadasz SerialAta to kup SOHA-5238A. Według mnie LG to najgorsze co może Ciebie spotkać. Miałem dużo nagrywarek, ale taka prawda że wg. mnie LG najgorsze jest!

Miałem DVD-ROM Lite-ON'a przy pomocy JVC... 166s teraz jest już 167s. Nagrywałem w Lite-ON'ie wszystko 52x obojętnie na jakich krążkach i zawsze mi dobrze odczytywało, ale teraz jak DVD-ROM Lite-ON'a poszedł do gabloty to Toshiba SD-M1802 (1034 [16x patch]) sobie nie zabardzo radzi, ale ASUS je czyta dobrze, mam ASUSIKA w gablocie, ale czasami go wyjmuje, jest bardzo cichy! oraz płyty się nie grzeją za bardzo. LG GCE-8525B oraz 8526B ma cichą tackę ale jak się rozpędzi to mi się biórko trzęśie, a wkrencona jest dobrze. Może to że nie mam skręconej obudowy to od tego, ale trudno. A więc jeśli chodzi o nagrywarke to PLEXTOR, Lite-ON, Asus. Więcej nie polecam ponieważ poza Samsungiem to napędy nie godne polecenia chyba że to są OEM'y Lite-ON'a. W przypadku nagrywarek DVD to SONY, NEC, Lite-ON i oczywiście Plextor. DVD-ROM'y... Lite-ON+JVC, Toshiba. CD-ROM'y to jedynie ASUS. LG produkuje dobre lodówki oraz monitory, telewizory (i tak mam philips'a) No nic, jeśli chodzi o LG to miał jedena dobra palarke 32x, ale pracowała Ona w PIO4... "Wszystko ma swoje, wady, zalety... ;("
Wybór należy do Ciebie, ale jak chcesz kupić CD-ROM Plextora to za tą samą cene kupisz DVD-ROM Toshiby (jak możesz to znajdz sobie 1702 mimo tego że 1802 ma nowszy chipset, bo 1802 nie zabardzo czyta krążki, szczególnie te palone szybciej niż 40) a co do nagrywarki to Lite-ON (jeśli to będzie LTR-52327S to wepchnij bios od TEAC'a)... przepraszam za bezsensowny post

No nic znacie już moje zdanie