Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.07.2004, 14:48   #4
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sebastian997
Sprawa wyglada tak, jesli aktualnie masz bios GS07, GS08 to nie mozesz uzywac booktype do zmiany bitsettingu. Zeby moc go uzywac musisz zaktualizowac bios do jednej z tych wersji: GS0C, GS0F, GS0H. Bitsetting dziala tez z biosem w wersji GSC2 ale pamietaj ze ten ostatni to wydanie nieoficjalne, choc wielu bardzo go sobie chwali. Dokonano w nim kilku optymalizacji, o ktorych mozesz przeczytac w osobnym topicu (http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35734)
Natomiast co do update'u biosu w twojej nagrywarce i problemow z tym zwiazanych to nie dokonca potrafie wyczytac z twojego postu w czym dokladnie lezy problem. Mam prosbe, zrob zrzut ekranu w tym feralnym miejscu aktualizacji i zamiesc go tutaj. Wtedy latwiej bedzie ci pomoc
Na razie jedyne co przychodzi mi do glowy, to ze masz juz zainstalowany bios w wersji GS0C badz nowszej (GS0F lub GS0H), a w takim przypadku oryginalny program flashujacy LiteOn'a nie pozwoli na wgranie starszej wersji. Ale gdyby tak wlasnie bylo to booktype powinno juz dzialac bez problemu. Poki co to sa tylko moje domysly, ale jesli zamiescisz tu screen'a to od razu bedziemy wiedzieli w czym problem i jaki aktualnie masz zainstalowany bios
witam

widzę że wiesz dużo na ten temat więc mam pytanie. Czy instalując nowy bios do nagrywarki Liteon 812S tracę w tym momencie gwarację?? Co jeśli tak jak w przypadku powyżej nowy bios nie pozwoli wrócić do wersji starszej? I ostatnie, czy facet w komputerowym może stwierdzić z jakim biosem kupiłem nagrywarkę??
Air jest offline