Cytat:
|
Napisany przez Robs
I niech mi ktoś powie, że LiteOn jest cokolwiek wart. Przecież 95% problemów na forum dotyczy własnie nagrywarek dvd tej firmy !
LiteOn to tani bubel i tyle !!!!!
A to źle wypala, a to źle odtwarza, albo wogóle nie odtwarza, tudzież wyskakują jakieś przykre komunikaty podczas nagrywania, "psuje" płytki itp. itd.
Sorki, ale nie wiem dlaczego ludzie kupują ten szmelc, tylko nie mówcie, że z powodu ceny, bez jaj, dodasz stówkę lub dwie i nie masz problemów, czy ktoś tu widział wogóle jakieś errory od userów uzywających Pioneer'a albo Nec'a?
|
Może kupują dlatego, że nagrywarki
CD-RW LiteON-a są naprawdę porządne i wyrobiły firmie dobrą opinię.
Może dlatego, że są najtańsze - w tym biednym kraju dla wielu ludziów 100 zł mniej to wielka różnica.
Ale też nie mogę pojąć dlaczego tyle postów na tylu grupach ich nie odstrasza, bo to nie jest tak, że kupują je tylko nieuświadomieni.
Ja kupiłem LG-4082B, mimo bardzo złych doświadczeć z napędami CD-ROM LG. Ale myślę, że CD-ROM-y to już prehistoria i bezpośredniego związku się nie dopatruję.
Dlaczego nie kupiłem nagrywarki Pioneer? Ano, bo mam złe doświadczenia z DVD-ROM-ami Pioneer, a to już mniejsza przepaść technologiczna.
Przez zakupem nagrywarki LG mialem w domu DVD-ROM Pioneer 117 i w praktyce wyglądało to tak, że co piąty film z wypożyczalni był u mnie nie do skopiowania (mimo przeczyszczenia soczewek).
Co wtedy robilem? - brałem płytkę do pracy i bez problemów ripowałem na napędzie COMBO firmy... LiteON :-)
A LG wybrałem, bo kocham DVD-RAM
Czy jestem zadowolny z LG? Nie wiem! Opodiwem za pół roku, rok, półtora, jak płytki testowe, które obecnie wypalam odleżąkują swoje w szafie.
Pozdrawiam,
latet