Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.07.2004, 08:43   #18
skorpion2k2
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2003
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez JanuszH
Koledzy pomocy!!! Dopiero zacząłem swoją przygodę z nagrywaniem DVD. Płyty które nagram na swoim Lite-On DVDRW SOHW 812S po drugim oglądaniu na kinie domowym zaczytają przerywać a potem zatrzymują się. Dotyczy to zarówno niezakodowanych "oryginałów" które kopiowałem za pomocą CloneDVD 2 jak również filmów z wypozyczalni obrabianych DVD Shrink-iem. Próbowałem zarówno DVD+R Platinum 8x jak i DVD-R Basfa. Za pierwszym razem oglądam film do końca a za drugim razem zacina się. Czy to może być wina kina domowego czy też źle wypalam? Dodam że wszystkie filmy ze Stadionu 10-lecia chodzą dobrze. Jeśli ktokolwiek ma jakąś radę - z góry dziękuję!!!
Wracając do tematu zasadniczego (moderator zmienił temat wątku) może jest inna przyczyna takiego zachowania nowych odtwarzaczy kina domowego.
Przy opisie programu 1Click DVD Copy 3.0.0.1 znalzłem taką informację:
"przy tworzeniu kopii nie dodawany jest antypiracki kod do namierzania piratów"
A może obecnie większość programów do obróbki DVD lub programów nagrywających (np Nero) dodaje taki kod.
Wiadomo jest, że odtwarzacze są już zabezpieczane przed odwarzaniem piratów - nie wiadomo do końca na czym te zabezpieczenia polegają.
Może po włożeniu płytki taki kod jest odczytywany i zapisywany w pamięci odtwarzacza lub np. celowo następuje zwiększenie mocy lasera w celu uszkodzenia zapisu na płycie i dlatego następnym razem dzieją się dziwne rzeczy.
To są tylko moje gdybania, ale chyba coś w tym jest.
Czy ktoś wie, które z popularnych programów do obróbki, zapisu, robienia kopii zapasowych DVD dodają kod antypiracki, a które nie?
Pozdrawiam
skorpion2k2 jest offline