Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.07.2004, 14:15   #162
Wooody
Bywalec

Data rejestracji: 18.06.2004
Wooody w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
>Ewa 25
Przepraszam, że wsadzam kij w mrowisko. Mam Macintosha G4, więc trzeba uwzględnić drobne różnice. Powiem Ci jakich nie kupować:
Lite on 811S - martwa po nagraniu 48 dysków.
Lite-on 851S - martwa po 126 dyskach.
TDK 880N - świetna mechanicznie, bezgłośna i elegancka. Trzeba uwzględnić wiele otworów na chłodzenie. Niestety, BARDZO wrażliwa na transfer i wybredna, jeśli chodzi o nośniki. To niby jest odrębny sposób traktowania niemarkowych nośnikow (niby bardziej kompatybilne). Efekt taki, że wiele można nagrywać tylko z 4x a wtedy film na stacjonarnym DVD ***8222;mrozi***8221;. Upgrade firmware tylko spod Windows (rzadkie). Dwie poprzednie nie miały tych wad. Dlatego, że chodzi ona na bebechach NEC, to tej firmy też się obawiam. Aktualnie przebudiowuję cały komputer z jej powodu. Dodatkowe chłodzenie, inne racki (więcej otworów), kontroler ATA 133, dyski 133. Jeśli to nie pomoże, to mimo że nowiutka, pogonię na allegro Mój kolega kupił już do zwykłego PC litka DL. Właśnie kończy pierwszy 5-pack Verbatimów DL. Niestety, jeszcze żadna płytka nie chodzi na stacjonarnym
A tak, by the way, ma ktoś może doświadczenia z macami? Wygląda na to, że tylko ja z makowych panienek, staram się znaleźć inny napęd niż superdrive Pioneera Będę wdzięczny za wszelkie doświadczenia
Wooody jest offline